söndag 15 maj 2011

Italienska Vindagar på Idala Gård


20-22 maj är det dags för Idala Gårds vindagar för femte året i rad. Man ska enligt uppgift få tillfälle att träffa 10-15 av deras producenter och smaka ett hundratal viner. Någon detaljerad lista på vilka viner eller producenter som representeras står dock inte att finna. Idala har en fin portfölj med ett gäng intressanta gårdar så det lär nog finnas ett och annat av intresse. Vi har aldrig varit där tidigare så det blir premiär för vår del.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Ja, det vore inte dumt alls att smutta lite Cavallotto bland annat...

Och Patrik, den som väntar på nåt gott väntar alldeles för länge.

Italienska viner sa...

Fredrik, din gåtfulla skepnad! Brevbäraren drar ut på lidandet må jag säga...

Cavalotto vore väldigt kul att få prova sig igenom. Vi har bara smakat deras dolcetto Vigna Melera, som för övrigt var störtskön. Har du koll?

/Patrik

Fredrik sa...

Och det tar säkert någon dag till :) ett förskräckligt stor paket...

Jag har faktiskt ingen koll annat än att jag besällde en flaska på Brösarps Gästis för några år sedan. Skulle beställa en Langhe Nebbiolo till lammracksen och valde en 1996 Langhe Bricco Boschis någonting, döm om min förvåning när seritrisen hällde upp ett vitt vin (pinot nero tror jag, hittar ej info om det). Men gud va trevligt det var - och billigt, som en mogen skumpa utan bubblor. Fel prissatt till under 400 kr men vi fick den för det priset ändå.

Fortfarande på jakt efter den där Nebbiolon dock ;)