onsdag 24 november 2010

Barbera d´Alba 2009 (Cascina Cucco)


Vi spänner för ännu en ardenner. Nollåttan var en trevlig bekantskap så vi har gott hopp om att senaste årgången också ska falla oss på läppen. Druvorna kommer från Roddi och får en kort maceration varpå lagring på rostfritt stål väntar.

Ett ungdomligt utseende - rubinröd bas med blå reflexer. Doften är ett skolboksexempel på hur en ren barbera ska ta sig ut - mörka, mogna bär med lakrits och friska örter. Rent, fräscht och mycket trevligt att sniffa på!
Syrlighet och frukt ligger båda på en solid "klockan nio" medan strävheten tickar på runt "tresnäppet". Riktigt lättdrucket och läskande, en barbera som gjord för den Lucchesiska, såväl som den piemontesiska, mathållningen - med andra ord: en stapelvara.

Återigen ett vin som kanske inte föräras sonetter och fyrverkerier men som helt enkelt är en fröjd att dricka till enklare vardagsmiddagar. Den typen av vin som inte alltid är så lätt att hitta, särskilt inte till rimligt pris.
Carlo Merolli tar 68 DKK/st vid köp av 6 flaskor, annars är styckpriset 85 DKK/SEK.

(15,5p/20)

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Patrik ! Jag uppskattar verkligen att du drar en lans för rediga vardagsviner

Italienska viner sa...

Ingvar - Visst är de här rena och matvänliga vinerna värda att hyllas. Viner som inte hymlar om sitt ursprung eller, för den delen, om varför de överhuvudtaget existerar: måltidsdrycker, rätt och slätt.

/Patrik