Arianna Occhipinti låter sin frappato ligga på skalen i uppåt två månader varpå musten får vila under 14 månader på 25 hl-fat. Den långa macerationen är inget man överhuvudtaget kan gissa sig till när man sitter framför det lingonskira, spegelblänkande glaset. Likaså trippar det lätt och smidigt på tungan med sin ljuvligt klingande frukt, sina upprensande syror och sin mineralsälta. Näsan är ren, ren med just mineraliteten i fokus, omgärdad av ett rikt urval eteriska bärparfymer i alla tänkbara skepnader. Grymt, grymt bra. Och lever upp till hajpen med råge...
Finns hos Cibi e Vini i Köpenhamn.
5 kommentarer:
Man börjar ana Occhipintis djävulska plan. Först snärjer hon en med Sp 68, när det inte längre räcker så plockar hon fram Il Frappato och vi slutar våra dagar som Grotte Alte-slavar. Bäst att sluta medans tid är, eööer är det redan försent ?
Det här vinet är så vackert att man blir tårögd. Hajpen är sannerligen befogad...
Bara Siccagno som lämnat oss lite frågande hittills. Inte fel, men heller ingen magi.
Har ni fått in någon fullträff med vita Sp68 än?
Ingvar - SP68 snärjde mig kanske inte särdeles, fast frågar du mig nu så är jag nästan beredd att sluta mina dagar i Il Frappato 2010-land. ;)
FV - Jag läste någonstans att Occhipintan tyckte att Siccagno var ett chokladvin... Go figure. Ska bli kul att prova.
Inga erfarenheter av SP68 bianco. Det är i varje fall inte carricante eller catarratto med i spelet, om jag minns rätt?
/Patrik
o va sa frugan...;)
ingvar - glöm grotte alte. precis som fv säger...inget att yvas över.
damen behöver inte mecka fram annat än ren frappato...
sen ska vi skicka i oss grejerna inom 2-3 år!
Just ja. Hustrun fick ett blint glas Il Frappato och skanderade resolut, efter första sippen: "Vinosapien". Ganska träffsäkert får man väl säga?
2-3 år lär inte bli några problem. 2010:orna kommer att vara slut innan nästa årgång hittar till Torvegade.
/Patrik
Skicka en kommentar