torsdag 24 maj 2012

Weissburgunder "Vom Kalkstein" 2010 (Seehof)


Ingefära, kapris, en skvätt vitt vin, olivolja och parmigiano till spaghettin? Våra smaklökar gäckas av den här enkla men lite vågade smakkompositionen. Men eftersom receptet kommer från säker källa - "The Masta' of Pasta- och rubriceras som herlig sommerspise så skrider vi till verket. Ohyggligt läckert! Ingefära och kapris går ihop som hand i handske, helt ny kombinationssensation för min del. Men, som det sägs i receptet, det är fråga om en intrikat balansgång, det är lätt att vara lite snål med ingefäran och för generös med kaprisen och osten.Vad dricker man till då? "Den I har ved hånden" säger receptförfattaren.

Weissburgunder "Vom Kalkstein" 2010 är vad vi har i glasen och inget kunde gjort jobbet bättre ikväll. Renhet, mineralitet och livliga syror säger förhandstipsen, och vi kan bara nöjt le och instämma. Fantastiskt angenämt att dra i sig rejäla klunkar av och skölja ner den sublima pasta-anrättningen med. Ett no brainer-vin som bara vill vara till lags och få något att arbeta med. Svårt att skärskåda och nagelfara utan det är renheten och de friska syrorna som frapperar. Riktigt riktigt bra och ett vin som man förmodligen inte kan ha för mycket av i källaren. Härlig bekantskap, den där Seehof.

€7.20 vid köp direkt från gården.

1 kommentar:

Anonym sa...

En nypa muskot kan man ha i också, det skadar inte :)