lördag 26 juni 2010

Scudetto Barbera d´Alba 2004 (Giuseppe Mascarello)


Nu snackar vi. Det här är en barbera av matvänligare kaliber än den senast provade Pairolero 2007 från Sottimano. Syrorna är omfattande men harmoniska och rör sig i en sinuskurva mellan alt och tenor. De extra åren på flaska och ett föredömligt bruk av faten har skulpterat smakpelaren till en monolitisk kolonn som liksom bjuder in maten och ger den en, snudd på, grandios inramning.

Doftknippet utgörs av lite skokräm, rödbetor och målarpyts innan bärkavalkaden gör entré - körsbär, röda vinbär, björnbär och en skjuts blöt makadam i bakgrunden. Tobaken och lakritsen finns kvar och en del menthol har kommit till. Ruskigt välkomponerat och vi enas om att det är snäppet bättre än sist vi provade.
Inget show off-, yuppie-, hot tub-, bullshit-vin utan ett vin som talar klarspråk. Ordinariepriset på SuperBest brukar ligga på 200 DKK vilket man kan ha synpunkter på men f-n vet om det inte är ganska OK trots allt?

(17,5p/20)

Inga kommentarer: