tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post8748613914669670822..comments2023-08-02T17:18:24.198+02:00Comments on Italienska Viner: Fante och RuderoItalienska vinerhttp://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-33150518393767797582011-05-15T10:45:42.515+02:002011-05-15T10:45:42.515+02:00Det är ju roligt och fascinerande att man uppfatta...Det är ju roligt och fascinerande att man uppfattar och sorterar intrycken så pass olika. Den höga volatiliteten och rusticiteten får oss att gå i spinn när det tämjts så snyggt som här. Elegans är förvisso inget som sticker ut, det är heller inget jag efterlyser i den här typen av vin. Gumptyngden och drickbarhetsproblemen håller jag däremot inte med om alls, men YMMV och allt det där. :-)<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-31953725870096150462011-05-15T10:30:55.129+02:002011-05-15T10:30:55.129+02:00Vi testade Rudero förra helgen men blev mindre öve...Vi testade Rudero förra helgen men blev mindre övertygade. Alla Patriks och Ingvars adjektiv radade förstås upp sig. Biokänslan och doftdjupet saknades verkligen inte. <br /><br />Men vad vi dessutom fick var rejält med alkoholångor. Bränd brun frukt som russin och katrinplommon. Hög volatilitet. Gumptunghet. Drickbarhetsproblem. Inte mycket till elegans, likt en riktigt rustik primitivo eller något gammeldags starkvin. Intressant att ha provat - och all heder åt vinmakerskans hängivenhet - men en flaska räckte för oss.Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-50027911211233351562011-05-15T09:50:17.308+02:002011-05-15T09:50:17.308+02:00Rudero är riktigt njutbar nu och inte i alarmerand...Rudero är riktigt njutbar nu och inte i alarmerande behov av ytterligare lagring. Däremot finns det ryggrad nog för att klara åtskilliga år i källaren. Jag hade nog klämt minst hälften på frukten och låtit resten vila 2-5 år.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-20647580516820791032011-05-15T07:31:25.670+02:002011-05-15T07:31:25.670+02:00Låter som om Rudero är ett vin helt i min smak, tu...Låter som om Rudero är ett vin helt i min smak, tur man köpte på sig ett 6-pack. Fick leveransen i veckan så jag har inte hunnit prova ännu. Vad tror du om drickfönstret?<br /><br />Mvh<br />/RobertAnonymousnoreply@blogger.com