tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post6637214310023892579..comments2023-08-02T17:18:24.198+02:00Comments on Italienska Viner: Barolo Vigna Rocche 2008 (Erbaluna) och safarinoterItalienska vinerhttp://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-68946015126339382532013-03-27T08:34:07.441+01:002013-03-27T08:34:07.441+01:00Precis - Erbaluna och varma år funkar inte.
Låda ...Precis - Erbaluna och varma år funkar inte.<br /><br />Låda ja... du har snart mejl ;-)Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-85676838160369236502013-03-27T08:28:48.863+01:002013-03-27T08:28:48.863+01:00Vi har faktiskt aldrig tidigare smakat Erbaluna, o...Vi har faktiskt aldrig tidigare smakat Erbaluna, och hade således inga vinklade förväntningar. VR-08 är ett charmtroll, lite gasen-i-botten men håller sig innanför konerna. 2007 eller 2009 i den här stilen är säkert "för mycket".<br />Vi sticker också över någon gång i nästa vecka för att bl a hämta en låda. ;)<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-38826453896267557822013-03-27T08:01:55.766+01:002013-03-27T08:01:55.766+01:00Det drar ihop sig till safari även för oss... och ...Det drar ihop sig till safari även för oss... och vad bättre post kan man då tänka sig än denna!<br /><br />Vi har tyckt Erbalunas viner vara väl varma och alkoholmättade i vissa årgångar - smått syltiga - men friska 2008 borde vara en garanti för att balansen funkar. Låter lockande, Barolo Rocche ska definitivt få en ny chans!Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-47910240658316081012013-02-24T20:14:01.625+01:002013-02-24T20:14:01.625+01:002008 kan säkert också bli magnifik runt 15 års åld...2008 kan säkert också bli magnifik runt 15 års ålder - det finns en sötfruktig kärna som kommer att smälta ut snyggt med lagring - men är sublim redan nu. 99 kan jag föreställa mig är på topp nu.<br /><br />/Patrik Italienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-70161773326625846672013-02-24T02:29:21.231+01:002013-02-24T02:29:21.231+01:00Vi har Erbaluna Rocche 99 undangömd i en låda i re...Vi har Erbaluna Rocche 99 undangömd i en låda i restaurangens vinkällare. Den står inte med på listan utan det här är ett vin som du som gäst måste förtjäna att få dricka. Fantastiskt vin, och 2008 verkar minst sagt lovande...Jessicahttps://www.blogger.com/profile/11783576764458501686noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-2493463436733562152013-02-22T22:02:37.902+01:002013-02-22T22:02:37.902+01:00Jag var lite sen på det men hann med att införskaf...Jag var lite sen på det men hann med att införskaffa ett par Monvigliero 2006. Halvvägs in i första klunken dök tanke upp: Varför köpte jag bara två?<br />Vinosapiens låter lite annorlunda, för 2006 var vidöppen för några månader sedan, vidöppen, burgundisk och eterisk. Inte utan att man tänkte Montevertine både en och två gånger ...<br />Nåväl, jag ger mig sannolikt på en Monvigliero 08 snart ändå - och håller ögonen öppna för Erbaluna - låter stengod. Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-41277788911229221082013-02-22T21:29:10.162+01:002013-02-22T21:29:10.162+01:00Förresten, Vinosapien drog en Monvigliero 2008 här...Förresten, Vinosapien drog en Monvigliero 2008 härförleden:<br /><br />http://vinosapien.com/MyTastings?Actor=vs2400&TasteDate=2013-02-21&TastePlace=Hemma<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-13657228040544566862013-02-22T21:24:57.495+01:002013-02-22T21:24:57.495+01:00Den senast druckna Burlotto-barolon var en Monvigl...Den senast druckna Burlotto-barolon var en Monvigliero 2004 som delades här hemma med den gode BV-Ingvar, obloggad dock. Vad jag drar mig till minnes var den sanslöst lättfotad och, precis som du säger, eterisk. Nära nog mera burgundisk än mången bourgogne man smakat? VR 2008 är klart intensivare men elegansen känns besläktad, liksom de naturligt hållna tillverkningsmetoderna.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-59751394094986496952013-02-22T21:11:34.993+01:002013-02-22T21:11:34.993+01:00"Jag är själv lite nyfiken på den ..."
O..."Jag är själv lite nyfiken på den ..."<br />Och här sitter man alldeles för långt norrut. Jag gissar dock att man inte häller vad som helst till vem som helst kliver in på sin safari. Ohotad metod, indeed ...<br />Från det ena till det andra, hittar inte att du provat någon av Burlottos olika Barolo. Tycker att det låter som om Erbaluna har vissa likheter. Balsamico, porcini, bigarråer, omisskännlig nebbiosity är ju noter som jag skulle kunnat skriva själv om Burlotto. Möjligen är Burlotto mera eteriskt där Erbaluna är yppigt - om jag nu får extrapolera friskt. Hursom Erbaluna låter ljuvlig Sommarsafari sounds like a plan.Henriknoreply@blogger.com