tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post5265458907623400899..comments2023-08-02T17:18:24.198+02:00Comments on Italienska Viner: Barbera d´Alba 2007 (Luciano Sandrone)Italienska vinerhttp://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-59891267981026054142011-04-20T08:44:47.421+02:002011-04-20T08:44:47.421+02:00Jag privatimporterade från, tror jag Hjo Grosshand...Jag privatimporterade från, tror jag Hjo Grosshandel till ett pris av c:a 140 kr/but. Wine Spectator´s James Suckling gav vinet 94P i en stor test (100-tals Italienare). Amerikanska smaklökar brukar ju vara lite mer åt maffig stil så det kan förklara poängen. Själv hade jag bara standardviner på mitt lokala "bolis" att jämföra med jämfört med många av dagens provare som testar mängd och höjer "ribban". PS. Sandrones 97:a har nog aldrig varit i närheten av den poängen i andra årgångar.Guran i vinkällarennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-11646492735084353692011-04-19T16:27:52.187+02:002011-04-19T16:27:52.187+02:00Guran - Jo, det handlar så klart om tycke och smak...Guran - Jo, det handlar så klart om tycke och smak. Som jag sade så är det ju absolut ett gott vin men inte något jag går igång på.<br />Var prisbilden annorlunda när du köpte dina tre lådor? 229 pix för ett husvin känns lite stramt kan jag tycka.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-14310844801804974202011-04-19T07:09:18.702+02:002011-04-19T07:09:18.702+02:00Jag minns en gång i tiden de tre lådor av Sandrone...Jag minns en gång i tiden de tre lådor av Sandrones 97:a som jag hade som "husvin" under ett par år -fantastiskt gott. Kan det ha med preferenser att göra eller... Ni testar många stilar och utvecklar "gommarna" - jag köper mycket - av "få" och dricker - där ligger ni före. Själen finns väl hos vinmakaren och speglas förhoppningsvis i innehållet i buteljen till slut.Guran i vinkällarennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-7588829752888517072011-04-16T09:22:50.831+02:002011-04-16T09:22:50.831+02:00So true!, A beautiful conclusion, written in a ton...So true!, A beautiful conclusion, written in a tone that strikes me as familiar, albeit in a different language. ;-)<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-65293114075865754552011-04-16T01:13:20.073+02:002011-04-16T01:13:20.073+02:00In the tea-ceremony a tea cup with a chipped rim i...In the tea-ceremony a tea cup with a chipped rim is considered "soulful".<br />A new perfect cup is perfect but soulless. Almost nobody makes bad wines any longer but fewer and fewer make wines with a "soul".<br /><br />This, själ, cannot be rendered in points<br />"figures and logics". The dedicated taster and lover of wines will sooner or later be struck by the indefinable dimension of "själ"in a wine. At that moment he/she will be richer in experience and poorer in words to describe it.<br />This is a fact and the motor of all tastings.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-91201997505250343812011-04-15T22:30:36.915+02:002011-04-15T22:30:36.915+02:00Närå. Skicka Uri Geller på honom å förvandla honom...Närå. Skicka Uri Geller på honom å förvandla honom till en vinlus.Terroiristenhttps://www.blogger.com/profile/14313461953103727882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-71038901262206854732011-04-15T21:19:19.470+02:002011-04-15T21:19:19.470+02:00Nu klämde IV-trollet Ingvar sig emellan med sina s...Nu klämde IV-trollet Ingvar sig emellan med sina sedvanliga spydigheter. ;-) Jag ska fortsättningsvis bättra mig och vara mera tydlig...<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-75639220088425334692011-04-15T21:17:21.066+02:002011-04-15T21:17:21.066+02:00Typ. Som sagt ett 'gott' vin men ingen vid...Typ. Som sagt ett 'gott' vin men ingen vidare barbera, om du frågar mig.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-56801256101622380492011-04-15T21:15:37.823+02:002011-04-15T21:15:37.823+02:00Ett vins själ ??? Karaktär??? Vad är det för otids...Ett vins själ ??? Karaktär??? Vad är det för otidsenligt flum ? Ge oss klara, tydliga och evidensbaserade poäng och standardiserade viner. Hur tusan ska man annars veta om vinerna man dricker är prisvärda?Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-86566213078710402462011-04-15T20:24:55.366+02:002011-04-15T20:24:55.366+02:00Hrmm. Anar vi ett visst avslag..
;)Hrmm. Anar vi ett visst avslag..<br /><br /> ;)Terroiristenhttps://www.blogger.com/profile/14313461953103727882noreply@blogger.com