tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post4943729273930654499..comments2023-08-02T17:18:24.198+02:00Comments on Italienska Viner: Barbaresco Pajoré 2006 (Sottimano)Italienska vinerhttp://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-18976613015393851722014-01-12T22:19:19.171+01:002014-01-12T22:19:19.171+01:00Såg inte detta inlägget förrän nu. Visst, jag kan ...Såg inte detta inlägget förrän nu. Visst, jag kan lite hålla med om att perfektionismen har en liten tendens till att polera hörnen lite väl mycket och göra snygga viner, men samtidigt tycker jag att de lyckas väl med transparens utan ektoner. Vi är tydliga anhängare av transparenta viner där man smakar var det kommer ifrån utan att färgas eller värre överskuggas av ek.<br /><br />06 är ju som bekant inte alltid bra i Barbaresco, men jag gillade också 06 pajoré, men föredrar nog mer 08 och nu även 2010. Inte testat 07.<br />Däremot tycker jag nog inte att Currá är en tunn historia, snarare tvärtom men jag har ju inte testat 07.<br /><br />Vi besökte dem i november och testade en hel 10:or och det är beskrivit här om det är av intresse:<br />http://www.ultimatewinekick.com/2014/01/piedmont-trip-2013-very-burgundish.htmlThe Ultimate Wine Kickhttps://www.blogger.com/profile/13075589274827671970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-75718867532159634252013-12-24T11:49:57.745+01:002013-12-24T11:49:57.745+01:006:e Barbaresco menar jag förstås - eftersom de num...6:e Barbaresco menar jag förstås - eftersom de numera tycks göra en Riserva också ... Den har jag inte heller provat. <br />God Jul!Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-74717951179796754362013-12-24T11:48:19.786+01:002013-12-24T11:48:19.786+01:00Nope, bara druckit Cotta i 2004. Inte provat Curra...Nope, bara druckit Cotta i 2004. Inte provat Curra eller Fausoni. Cotta var fin den med, men spelade lite mer på frukt och kraft än Pajoré, enligt mina gamla noteringar. Deras Langhe är ju tydligen gjord på vin från unga stockar i basarin - är väl bara en tidsfråga innan de har en femte barbaresco i laguppställningen ...<br />Priset Atomwine tog när han reade ut vad som verkar ha varit de sista flaskorna gjorde ju inte ont alls ...Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-19156994097354943952013-12-24T00:23:25.817+01:002013-12-24T00:23:25.817+01:00Faten är egentligen inget problem, lite vilt, elle...Faten är egentligen inget problem, lite vilt, eller tamt, klarar biffen. Har du koll på de andra cruerna i de där årgångarna också?<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-1190077346729529202013-12-24T00:10:49.736+01:002013-12-24T00:10:49.736+01:00Har provat 04, 05 och 06 - 04 klar vinnare. Server...Har provat 04, 05 och 06 - 04 klar vinnare. Serverades blint för andra och ingen tänkte på små fat. Lär för övrigt vara cirka 25% nya. 05 hade lite väl kantigt tanningrepp och 06 kändes ungt för 18 månader sedan. Men elegansen, mineraliteten och fruktkvaliteten fanns där. Du har gjort mig sugen på avstämning. Lite fint vilt ska väl ta hand om faten på bästa sätt?Henriknoreply@blogger.com