tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post4312371378279525397..comments2023-08-02T17:18:24.198+02:00Comments on Italienska Viner: Barolo Pie Rupestris 2003 (Cappellano)Italienska vinerhttp://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-52677744822925488612010-08-29T18:34:53.194+02:002010-08-29T18:34:53.194+02:00Ja, Castello di Verduno gjorde en Monvigliero Rise...Ja, Castello di Verduno gjorde en Monvigliero Riserva 2003. Verkar som om man fortsättningsvis tänker sig att genomgående göra just Monviglieron som Riserva (när omständigheterna medger). Vet t.ex. att de nu har en Monvigliero Riserva 2004 i pipeline. 03:an var faktiskt snäppet vassare än de reguljära Monvigliero från Castello di Verduno som jag tidigare provat trots att de då kommit från bättre årgångar än 2003 (exempelvis 2001).<br /><br />Tilläggas kan att Castello di Verduno ofta släpper sina viner så sent att de nästan passerar Riservagränsen per "automatik". Deras Barbaresco Rabajà 2004, som vi reserverat ett sexpack av, släpptes t.ex. först hösten 2009.<br /><br />Kan tänka mig att du har helt rätt ifråga om de "nordliga provinsernas" förutsättningar i årgång 2003. Kanske var hettan och torkan inte fullt så betungande där uppe.andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-76867543567722800192010-08-29T14:39:14.241+02:002010-08-29T14:39:14.241+02:00F&V - Webshopen listar Pie Franco 2003 för 100...F&V - Webshopen listar Pie Franco 2003 för 1000DKK vilket känns en smula övermaga.<br /><br />Anders - Aha, Cast.di Verduno gjorde alltså riservor 2003? Låter intressant. Gattinara, Boca, Ghemme, Carema, Lessona och Bramaterra verkar inte klaga på nolltre. Druvorna mognade ut på ett annat sätt än vad de brukar så de vinmakare som visste att hantera situationen gjorde nog ovanligt bra ifrån sig.<br />Schiavenza tycker jag också klarade sig bra detta året och, som du säger, Roagna.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-88031134856637334872010-08-29T00:54:37.400+02:002010-08-29T00:54:37.400+02:00Låter bra Patrik! Ännu ett vin att lägga till den ...Låter bra Patrik! Ännu ett vin att lägga till den rara skaran av bra Nebbiolo från 2003 eller ...?<br /><br />Själva har vi hittills bara hittat tre som platsar på listan:<br /><br />Roagna, Barbaresco Pajé 2003 (förstås)<br /><br />Castello di Verduno, Barolo Monvigliero Riserva 2003 (provat under semestern)<br /><br />Travaglini, Gattinara 2003 (provat i onsdags)<br /><br />Även om vi aldrig haft ambitionen att testa 03:or i större skala har vi säkert provat ytterligare minst ett 10-tal med mindre lyckat resultat. Så oddsen är som väntat ganska dåliga. :-(andersuwhttps://www.blogger.com/profile/05042887001751592674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-62235424004795807742010-08-28T23:55:27.803+02:002010-08-28T23:55:27.803+02:00Väldigt trevligt vin det där. Ett av de mer minnes...Väldigt trevligt vin det där. Ett av de mer minnesvärda smakproven på senaste Origo-provningen, och hade faktiskt utvecklats till det bättre sedan året innan.<br /><br />Fast nollfyrorna är ju ännu vassare... hoppas att Carlo får in dem, just nu verkar han inte ha några Cappellano alls? Eller?Finare Vinarehttps://www.blogger.com/profile/01801250126284151329noreply@blogger.com