tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post2958457140779648471..comments2023-08-02T17:18:24.198+02:00Comments on Italienska Viner: Cox's OrangeItalienska vinerhttp://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-38622968616987480652013-10-10T21:35:40.465+02:002013-10-10T21:35:40.465+02:00Nej, det är Cox's Orange som i första hand avs...Nej, det är Cox's Orange som i första hand avses (Possessiv, eller i det här fallet möjligen deskriptiv, genitiv i engelskan bildas med apostrof följt av 's'. Cox's Orange Pippin är däremot en vedertagen synonym).<br /><br />Tack för berömmet!<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-14476990437018167252013-10-10T21:23:28.406+02:002013-10-10T21:23:28.406+02:00Ett alldeles förträffligt inlägg med en läskande b...Ett alldeles förträffligt inlägg med en läskande beskrivning! Jag förmodar att det är Cox Orange avses :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-3475572346270908842013-10-08T12:11:25.978+02:002013-10-08T12:11:25.978+02:00Proteinet i äpplet är likt det man som nötallergik...Proteinet i äpplet är likt det man som nötallergiker reagerar på och ofta korrelerar stenfruktsallergi med nötkänslighet (och pollen). Dock, det är inte lika kraftfullt och vid exempelvis upphettning (läs äppelpaj) så ändras proteinet - och allergin försvinner. <br /><br />Skön post!<br /><br />MVH<br /><br />Niklas<br />Niklas Jörgensenhttp://winevirtuosity.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-61003152306738760062013-10-08T08:50:42.860+02:002013-10-08T08:50:42.860+02:00Testa gravensteine så kommer du ha en ny favorit, ...Testa gravensteine så kommer du ha en ny favorit, enligt mig det godaste äpplet<br /><br />//JAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-13261489499182203452013-10-07T23:05:58.872+02:002013-10-07T23:05:58.872+02:00Tänkte inte på detta!Tänkte inte på detta!Vintankarhttps://www.blogger.com/profile/10107523837040569235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-40428582177448651372013-10-07T21:35:15.998+02:002013-10-07T21:35:15.998+02:00Sedär, helt ny information för min del. Man ska ka...Sedär, helt ny information för min del. Man ska kanske iofs ta de ängelholmska rönen med en liten nypa salt då de förmodligen är klent förtrogna med delikatesser som högsyrliga äpplen? Det är ju mest potatis som frodas på de svampiga lerjordarna där. ;)<br /><br />/Patrik Italienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-33377318440341438822013-10-07T21:07:19.786+02:002013-10-07T21:07:19.786+02:00Jag kan bara instämma i det mesta du skriver, även...Jag kan bara instämma i det mesta du skriver, även denna gång.<br />Den halländska terroiren på Ölmanäset med sin moränrika, småsteniga och sandiga jord produceras Cox´s Orange som faller Vintankar i smaken.<br />Dock händer det något när de lagras och med den allergin som jag har är de inte ätbara efter lagringen. Just nu, plockade från trädet, är de däremot underbara.<br />Vid besöket i Ängelholm på Hedentorps lärde jag mig att det är ett protein som utvecklas och som många är allergiska mot. Det finns dock äpplen som inte utvecklar detta protein. Se bara där vad man kan lära sig på en vinprovning bara man befinner sig i rätt miljö!!Vintankarhttps://www.blogger.com/profile/10107523837040569235noreply@blogger.com