tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post24415517136884244..comments2023-08-02T17:18:24.198+02:00Comments on Italienska Viner: The noble art of Spaghetti CarbonaraItalienska vinerhttp://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-41523495708540073722011-05-06T02:04:19.998+02:002011-05-06T02:04:19.998+02:00Jäklar vad kvällshungrig jag blev!Jäklar vad kvällshungrig jag blev!Korkdragarenhttps://www.blogger.com/profile/02247859384369221872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-11878028483368170912011-05-05T22:26:38.692+02:002011-05-05T22:26:38.692+02:00Själv brukar jag göra ganska precis som Carlo säge...Själv brukar jag göra ganska precis som Carlo säger, fast jag ersätter svinekæben med pancetta. Sedan blandar jag inte äggulan och osten - det får folk sköta själva vid bordet - där det givetvis ska stå en pepparkvarn för den som känner behovet. <br />Och jo, det är bara ett par veckor sedan jag med lyckat resultat drack Roagnas Barbera d'Alba 2004 till denna rätt.Henriknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-68708392197468679782011-05-05T22:23:57.698+02:002011-05-05T22:23:57.698+02:00Guanciale är någonting det. Det vattnas i ögonen b...Guanciale är någonting det. Det vattnas i ögonen bara jag tänker på det. Något helt annat än pancetta (som duger bra det, men ändå). Lokale slaktaren påstår att han inte ens får ta tillvara på denna del av grisen (veterinärens påbud) här hemma i Förordningarnas Paradis. <br />Guanciale har sin hemort i bergen i Lazio, och ingår framförallt Bucatini all'Amatriciana. Vi åt den bästa pasta (både Carbonara som vi annars inte är överförtjusta, och Bucatini all'Amatriciana) på Roscioli i Rom i våras. Och pastan var bland det bästa vi ätit. Just guancialen var i rätt stora bitar som smakade som det bästa bacon, upphöjt till tio, vi nånsin käkat. Mums. Måste börja kolla hallarna efter denna delikatess. Kan man få tag i lardo borde det inte vara helt omöjligt, vet någon?<br /><br />/MWAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-58875256306538756532011-05-05T21:36:39.225+02:002011-05-05T21:36:39.225+02:00Imponerande!Imponerande!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-8384635365154098232011-05-05T21:10:42.867+02:002011-05-05T21:10:42.867+02:00Mmmm, låter smaskens! De använde i alla fall spagh...Mmmm, låter smaskens! De använde i alla fall spaghetti? <br /><br />Ironiskt nog så är det säkert lättare att hitta griskind i centrala Stockholm eller Köpenhamn än ute på landet. Bjärhus kan nog vara en tänkbar lösning.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-75710882481614462542011-05-05T20:59:40.484+02:002011-05-05T20:59:40.484+02:00Jag åt en gång en carbonara i Östersund. Det var ö...Jag åt en gång en carbonara i Östersund. Det var överkokt spaghetti och en mjölstuvning spetsad med en blandning av ärtor och tärnade morötter (gissningsvis från burk) samt generösa mängder svartpeppar. De hade åtminstone något rätt... Receptet låter supergott. Får se om Bjärhus kan ordna svinekæbeIngvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.com