tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post1113165335353556235..comments2023-08-02T17:18:24.198+02:00Comments on Italienska Viner: Etna Rosato 2009 (Tenuta delle Terre Nere)Italienska vinerhttp://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-24420738886617165962011-03-20T11:59:48.564+01:002011-03-20T11:59:48.564+01:00När vi ändå avhandlar Sicilien så såg jag någonsta...När vi ändå avhandlar Sicilien så såg jag någonstans att stjärnskottet Arianna Occhipinti har ett négociant-projekt där hon hjälper andra odlare att få nivå på sina viner. En Grillo 2010 från Tamì verkar högintressant.<br /><br />Faro är helt outforskat från min sida.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-28823789604187429672011-03-19T12:34:03.540+01:002011-03-19T12:34:03.540+01:00Patrik ! Det där låter riktigt intressant.
Niklas...Patrik ! Det där låter riktigt intressant. <br />Niklas ! Har provat Palaris instegsvin Rosso del Soprano (http://billigtvin.blogspot.com/search?q=faro)och den var bra men inte så spektakulär som de bästa Etna-vinerna.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-51023298784296519042011-03-19T11:29:52.617+01:002011-03-19T11:29:52.617+01:00Jag har köpt via Wolfgang weber ja. Han har dock i...Jag har köpt via Wolfgang weber ja. Han har dock inte agenturen i Tyskland så den kan säkert finnas hos andra handlare också. <br /><br />Jag är fullkomligen knockad av deras viner. Frågan är om det kan bli mer förföriskt än så här! En extra eloge till Laeneo som är 100% Cappuccio. Urläckert.<br /><br />Och deras prestigevin, Musmeci, från urgamla stockar, är inget monsterbygge utan elegans en masse. Tydligen gör de en 100% Carricante också som jag ännu inte funnit någonstans.<br /><br />Ska ge mig ut på jakt efter 2008:an.<br /><br />Tack för erbjudandet!<br /><br />Någon erfaranhet av Faro Palari?<br /><br />MVH<br /><br />NiklasNiklas Jörgensenhttp://winevirtuosity.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-83033302728583580642011-03-19T10:02:38.098+01:002011-03-19T10:02:38.098+01:00Niklas - Nej, har inte provat TdF´s Erse eller Lae...Niklas - Nej, har inte provat TdF´s Erse eller Laeneo. Är det Weinweber som gäller för inköp?<br />Kommer du över en 08:a av TdTN´s basrosso så missa inte att prova. Eller hör av dig nästa gång du är i Landskrona så fixar vi en testkörning!<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-53794270858807976882011-03-19T09:41:54.136+01:002011-03-19T09:41:54.136+01:00Tack för tipset! Den här måste provas å det snaras...Tack för tipset! Den här måste provas å det snaraste. Helt missat det fanns en rosato...<br /><br />Jag tror nog jag var mer förtjust i den röda basvarianten av nollnian än du. Det sagt, jag har inte testat nollåttan så min referensram är begränsad. I övrigt är det bara att hålla med; för 123,- är det svårt hitta mer personlighet på SB. Har du provat Tenuta di Fessinas basviner; Erse (Nerello Mascalese) och Laeneo (Nerello Cappuccio)? <br /><br />MVH <br /><br />NiklasNiklas Jörgensenhttp://winevirtuosity.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-1279518060767440982011-03-19T08:38:02.336+01:002011-03-19T08:38:02.336+01:00Absolut matvänlig. Vi åt en stadshotellsklassiker ...Absolut matvänlig. Vi åt en stadshotellsklassiker till: stekt hälleflundra med pepparrot, honung och skirat smör - ingen helt klockren matchning, här hade rikligt med fattoner gjort susen. Men annars kan jag tänka mig att vit grillad fisk, kyckling/lättare fågel och till och med en del skaldjursrätter kan funka.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-247139627364566692011-03-19T08:27:01.876+01:002011-03-19T08:27:01.876+01:00Flärdfri och funktionell var orden. Etna Rosaton -...Flärdfri och funktionell var orden. Etna Rosaton - som förstås inte spelar på samma bollplan utan snarare i en annan liga - verkar vara i fin form och även vad man brukar kalla "matvänlig" med syn syrlighet och mineralitet?Jörgen Anderssonhttps://www.blogger.com/profile/06850270447646491908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-48559998904622283672011-03-19T07:54:06.224+01:002011-03-19T07:54:06.224+01:00Sedär, vårkänslorna spirar även i regionshuvudstad...Sedär, vårkänslorna spirar även i regionshuvudstaden. Salento-rosato kan vara tämligen flärdfri men, som du säger, uppfriskande och funktionell. Etna-varianten är på inget sätt en ersättare för vanlig rosé, utan snarare ett uttryck för vulkan-nerello i sin renaste form.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6574667662892646913.post-20904851083300214302011-03-19T00:13:51.449+01:002011-03-19T00:13:51.449+01:00Jahaja. Här dracks det också rosé ikväll, ett reab...Jahaja. Här dracks det också rosé ikväll, ett reabacksfynd från SB: Negroamaro från Salento. Inget att yvas över, men nykommet och ändå rätt uppfriskande. Ett laxrosa tjut gör ingen vår, men två! Det måste betyda nåt.Jörgen Anderssonhttps://www.blogger.com/profile/06850270447646491908noreply@blogger.com